Θανάσης Μαμάκος: «Θα κερδίσουμε το τίμιο στοίχημα για τη δημιουργική ανατροπή στη Λάρισα»


Μήνυμα νίκης και αποφασιστικότητας για τη δημιουργική ανατροπή που τόσο ανάγκη έχει η Λάρισα, έστειλε ο υποψήφιος δήμαρχος Λαρισαίων, Θανάσης Μαμάκος. Από το βήμα ομιλίας, στο πλαίσιο της εκδήλωσης για την παρουσίαση του προγράμματος της δημοτικής παράταξης «Η Λάρισα που μας αξίζει!», στην πλατεία Λαμπρούλη, στο Φρούριο ο κ. Μαμάκος υπογράμμισε πως «Η Λάρισα μπορεί και πρέπει να κάνει, σε λίγες μέρες, το μεγάλο βήμα και το άλμα προς το μέλλον. Καταθέτουμε την πρότασή μας για τη Λάρισα που μας αξίζει, για τη Λάρισα που αξίζει στα παιδιά μας, στις επόμενες γενιές, που είμαι σίγουρος πως με τον δικό σας αγώνα και με την ψήφο των συμπολιτών μας, θα αρχίσουμε να υλοποιούμε από την πρώτη ημέρα ανάληψης της ευθύνης Διοίκησης του Δήμου μας. Είναι ένα μεγάλο και τίμιο στοίχημα που πρέπει σαν πόλη να κερδίσουμε. Και θα το κερδίσουμε!»

«Η Λάρισα για εννέα χρόνια γνώρισε τον τύπο του Δημάρχου που κλεισμένος στο γραφείο του, απομακρυσμένος από τις γειτονιές, μακριά από τα προβλήματα των κατοίκων, αποκομμένος από την πραγματικότητα της καθημερινότητας των πολιτών, προσπάθησε να διοικήσει και απέτυχε.

Βασίλης Ραούλης και Χρήστος Αγορίτσας στην παρουσίαση του προγράμματος από τον Θανάση Μαμάκο
           

Μετεξεταστέα…

Ο κ. Μαμάκος άσκησε σκληρή κριτική στην απερχόμενη δημοτική αρχή. «Η απερχόμενη δημοτική αρχή, δυστυχώς για την πόλη, πιάστηκε αδιάβαστη, απροετοίμαστη, αδύναμη να αντιμετωπίσει τα μεγάλα προβλήματα.Έμεινε μετεξεταστέα γιατί έβαλε την πολιτική της επιβίωση πάνω και μπροστά από την προοπτική της πόλης μας και των πολιτών.

Και για να μη βιαστεί κάποιος να με κατηγορήσει για αντιπολιτευτικό “μένος”, ρωτάω απλά:Εννέα ολόκληρα χρόνια Δημοτικής θητείας Καλογιάννη, υπάρχει ένα από τα μεγάλα προβλήματα της πόλης που λύθηκε ή που μπήκε σε τροχιά επίλυσης; 

«Παρουσιάζουμε ένα δυναμικό πρόγραμμα, που αποτελεί προϊόν μεγάλης διαβούλευσης, συζητήσεων και συμφωνιών με επιστημονικούς φορείς της πόλης, με ανθρώπους που έχουν εξειδίκευση σε συγκεκριμένους επιστημονικούς τομείς, με τους πολίτες που συναντήσαμε και συναντάμε κάθε μέρα. Ένα αποτέλεσμα συλλογικής επεξεργασίας με αρχή , μέση και τέλος που καταλήγει σε ένα στόχο: Να ζήσουμε και εμείς και οι επόμενες γενιές στην πόλη που πραγματικά μας αξίζει!

Μια Λάρισα που τα βασικά της χαρακτηριστικά: Η σημαντική γεωγραφική θέση της, η νεανική σύνθεση του πληθυσμού της, ο εύρωστος πρωτογενής της τομέας και η επιχειρηματική της δραστηριότητα γεννούν σπουδαίες προοπτικές για ένα αναπτυξιακό άλμα προς όφελος της.


Ο Υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος Στέλιος Δημότσιος και ο Χρήστος Αγορίτσας 


Πώς βλέπουμε εμείς τη Λάρισα;

Το ζητούμενο για την παράταξη μας είναι η υγιής, ελεγχόμενη και ισόρροπη ανάπτυξη της Λάρισας: υγιές αστικό περιβάλλον, βιώσιμη και λειτουργική κινητικότητα, πράσινη πόλη, επένδυση στην αγροδιατροφή και αναβάθμιση σε ζητήματα ανακύκλωσης και αποκομιδής.

Οραματιζόμαστε μια γρήγορα αναπτυσσόμενη πόλη, η οποία δεν φοβάται να αγκαλιάσει την ιδιοπροσωπία της (αγροδιατροφή) και να την καταστήσει πυρήνα της ταυτότητάς της.

Η Λάρισα είναι η πόλη που οφείλει να στοχεύει στην πλήρη περιβαλλοντική της αναμόρφωση. Η Λάρισα, πρωτοπόρος στη Θεσσαλία, επιδιώκει ευρύτερα μια στροφή στην ποιότητα προς όλες τις κατευθύνσεις: καθημερινότητα, διατροφή αλλά και πολιτισμός.

Όλα τα παραπάνω αποτελούν τη δική μας συνεισφορά στο διάλογο που έχει ανοίξει για τη διαμόρφωση μιας πρότασης για τη Λάρισα, που ακουμπώντας στο παρόν θα οδηγηθεί στο μέλλον.

Μια πρόταση , που όπως είπα και στην αρχή είναι δυναμική, μπορεί να προσαρμόζεται στις απαιτήσεις και τις ανάγκες των καιρών, να εμπλουτίζεται αλλά να μην ξεφεύγει από τους βασικούς της στόχους.

Μια πρόταση που δεν κυριαρχείται από εμμονές, που δεν απορρίπτει ότι θετικό και δημιουργικό έγινε τα προηγούμενα χρόνια, που δεν κρύβεται πίσω από τα παραμορφωτικά γυαλιά πολιτικών σκοπιμοτήτων.

Είναι μια πρόταση δημιουργικής ανατροπής των λαθών, της στασιμότητας και των παραγόντων εκείνων που κράτησαν το Δήμο και την πόλη πίσω από τις εξελίξεις και τις αναγκαιότητες του καιρού μας.

Μια πρόταση ΕΝΩΤΙΚΗ γιατί η Αυτοδιοίκηση πρέπει να είναι ο χώρος συνεργασιών και ενοποιητικών διαδικασιών που θα οδηγούν σε αποτελέσματα αποδεκτά από όλους.

Μια πρόταση για τη Λάρισα που μας αξίζει, για τη Λάρισα που αξίζει στα παιδιά μας, στις επόμενες γενιές, που είμαι σίγουρος πως με τον δικό σας αγώνα και με την ψήφο των συμπολιτών μας, θα αρχίσουμε να υλοποιούμε από την πρώτη ημέρα ανάληψης της ευθύνης Διοίκησης του Δήμου μας.

Είναι ένα μεγάλο και τίμιο στοίχημα που πρέπει σαν πόλη να κερδίσουμε.

Και θα το κερδίσουμε…



 

Δεν υπάρχουν σχόλια: