Μαμάκος: «Απαράδεκτη η κατάσταση στα δημοτικά γήπεδα της Λάρισας – Άμεσα λύσεις με συνθετικό χλοοτάπητα»




Εικόνες ντροπής και απόλυτης εγκατάλειψης κυριαρχούν στη συντριπτική πλειονότητα των δημοτικών γηπέδων ποδοσφαίρου του Δήμου Λαρισαίων, όπως καταγγέλλει ο υποψήφιος δήμαρχος Λαρισαίων Θανάσης Μαμάκος.

«Δέκα περίπου γηπεδικές εγκαταστάσεις είτε παραμένουν σε αχρηστία για πολλούς μήνες τον χρόνο ή αποτελούν ευθεία απειλή για τη σωματική ακεραιότητα των αθλούμενων, καθώς είναι γεμάτα λακκούβες και μπάρες με νερό, ενώ η κατάσταση του χλοοτάπητα είναι επιεικώς απαράδεκτη. Η Λάρισα, μια πόλη με τεράστια ποδοσφαιρική παράδοση, στερείται βασικών υποδομών και ευκαιριών ανάπτυξης και σε αυτόν τον τομέα, όπως και σε πολλούς άλλους», επισημαίνει χαρακτηριστικά.

Χαρακτηριστικότερη περίπτωση αποτελούν οι γηπεδικές εγκαταστάσεις στη Νέα Πολιτεία, όπου παρά το γεγονός πως ο χλοοτάπητας -μετά από πολλές πιέσεις των κατοίκων, σύμφωνα με καταγγελίες που έχουν φτάσει στον υποψήφιο δήμαρχο- αλλάχτηκε στα τέλη του περασμένου έτους, λίγους μήνες μετά, τα γήπεδα παρέμειναν για μεγάλο χρονικό διάστημα κλειστά, τόσο για τις Ακαδημίες και τους Συλλόγους, όσο και για το κοινό. Ανάλογη είναι η εικόνα και στα γήπεδα σε Αβέρωφ (Κουκολίτσιου-Μουσιάρη), στην περιοχή του Σιδηροδρομικού Σταθμού (Θεσσαλικό), στο Λιβαδάκι, στο βοηθητικό της Γιάννουλης, αλλά και στα γήπεδα Μητσιμπόνα, όπου διεξάγεται η πλειονότητα των σχολικών αγώνων, αναφορικά με την κατάσταση του χλοοτάπητα. Τα προβλήματα, ωστόσο, δεν σταματούν εδώ. Σύμφωνα με τις καταγγελίες που έχει δεχθεί ο κ. Μαμάκος, στα γήπεδα Μητσιμπόνα δεν δινόταν η δυνατότητα χρήσης ούτε των αποδυτηρίων, με αποτέλεσμα τα παιδιά να αλλάζουν ρούχα στους πάγκους, μέσα στη βροχή και το κρύο, κατά τη διάρκεια της περασμένης σεζόν.

«Ενώ θα έπρεπε να φιλοξενούν τις αθλητικές δραστηριότητες εκατοντάδων παιδιών, δεκάδων Ομάδων, Ακαδημιών και Συλλόγων, τα γήπεδα παραμένουν σε αχρηστία για πολλούς μήνες, οι ελλείψεις σε προσωπικό φροντίδας και φύλαξης, αλλά και σε μηχανήματα για την σωστή συντήρησή τους είναι κραυγαλέες. Σε πολλούς γειτονικούς δήμους, αλλά και στους μεγάλους δήμους γειτονικών νομών, έχει επιλεγεί η λύση του συνθετικού χλοοτάπητα, ώστε να μπορούν τα γήπεδα να χρησιμοποιούνται. Για μας, παραμένει αδιανόητο σε έναν δήμο όπως ο Δήμος Λαρισαίων, να μην έχει φροντίσει η απερχόμενη δημοτική αρχή σε όλα τα χρόνια της θητείας της να έχουν οι αθλητές και οι κάτοικοί της γήπεδα για να προπονούνται και να αθλούνται. Δεσμεύομαι πως στις άμεσες προτεραιότητες μου, εφόσον οι συμπολίτες μού δώσουν την εντολή, θα είναι η επίλυση των ζητημάτων που αφορούν στις αθλητικές εγκαταστάσεις του Δήμου Λαρισαίων -αρχής γενομένης από την τοποθέτηση συνθετικού χλοοτάπητα σε βασικές γηπεδικές εγκαταστάσεις», καταλήγει ο κ. Μαμάκος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: