Υποδοχή της κάρας του Αγίου Νικολάου του Πλάνα στην Λάρισα

Πλήθος κόσμου υποδέχτηκε το απόγευμα της Παρασκευής 22 Μαρτίου, την κάρα του Αγίου Νικολάου του Πλάνα στη Λάρισα. Συγκεκριμένα στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου προεξάρχοντος του μητροπολίτη Λαρίσης & Τυρνάβου κ. Ιερωνύμου πραγματοποιήθηκε η υποδοχή της κάρας του ταπεινού ιερέα της Αθήνας, παρουσία τον τοπικών αρχών.

Tην κάρα μετέφερε ο προϊστάμενος του ναού Αγίου Ιωάννου του «Κυνηγού», Σεβαστιανός Σωμαράκης. Ακολούθησε πομπή προς τον ιερό ναό όπου τελέστηκε η ακολουθία της Β’ Στάσης χαιρετισμών προς την Παναγία.

Στην ομιλία του ο κ. Ιερώνυμος αναφερόμενος στο βίο του Αγίου είπε ότι «Ο άγιος Νικόλαος ιερουργούσε κάθε Κυριακή στους ναούς του Αγίου Παντελεήμονος Ιλισσού (οδός Καλλιρρόης) και του Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου του λεγομένου «Κυνηγού», στη σημερινή οδό Βουλιαγμένης. Τις καθημερινές λειτουργούσε στο εκκλησάκι του Αγίου Ελισσαίου, όπου οι αγρυπνίες του άφησαν εποχή και προσήλκυαν τον πνευματικό κόσμο της πρωτεύουσας, ειδικά όταν στο ψαλτήρι βρισκόταν το δίδυμο Παπαδιαμάντη και Μωραϊτίδη. Οι δύο συγγραφείς σε κείμενά τους έχουν εξάρει την απλότητα, την ταπεινότητα και την αγιοσύνη του πατέρα Νικόλα.


Κώστας Παπαϊωάννου, Orthdoxia.info, φωτογραφίες Άλεξ Παπαγεωργίου

Δεν υπάρχουν σχόλια: